Řepkový olej v kuchyni

 

Na základě soudobých vědeckých poznatků existují přesvědčivé důkazy, že záměna nasycených mastných kyselin při jejich nadměrné konzumaci za polynenasycené snižuje rizika srdečně cévních onemocnění. Nejúčinnější způsob, jak snížit spotřebu nasycených mastných kyselin, představuje alternativní použití rostlinných olejů a tuků s nutričně vyváženým složením místo tuků živočišných v různých aplikacích studené i teplé kuchyně. Řepkový olej má z tohoto pohledu vhodné složení. 

 Hodnotíme-li výživovou hodnotu i tepelnou stabilitu, vychází řepkový olej pro použití v kuchyni jako nejlepší.

 Vyzkoušejte některé recepty a přesvěčte se o výhodách řepkového oleje!

 

 

KOLÁČ Z KŘEHKÉHO TĚSTA S JOSTOU A RYBÍZEM

KOLÁČ Z KŘEHKÉHO TĚSTA S JOSTOU A RYBÍZEM

KAŠTANOVÁ POLÉVKA S PETRŽELOVÝM OLEJEM A ŠUNKOVÝMI LUPÍNKY

KAŠTANOVÁ POLÉVKA S PETRŽELOVÝM OLEJEM A ŠUNKOVÝMI LUPÍNKY

KAPR NA VÍNĚ SE ZELENINOVÝMI HRANOLKAMI

KAPR NA VÍNĚ SE ZELENINOVÝMI HRANOLKAMI

KANČÍ RAGÚ SE SMRŽI A ESTRAGON-POMERANČOVÝM OLEJEM

KANČÍ RAGÚ SE SMRŽI A ESTRAGON-POMERANČOVÝM OLEJEM

KACHNÍ PRSA NA ŠPENDLÍKÁCH

KACHNÍ PRSA NA ŠPENDLÍKÁCH

JELENÍ OŘECH S KERBLÍKOVÝM PESTEM, KARAMELIZOVANOU ČEKANKOU A MAKOVO-TVAROHOVÝMI KNEDLÍKY

JELENÍ OŘECH S KERBLÍKOVÝM PESTEM, KARAMELIZOVANOU ČEKANKOU A MAKOVO-TVAROHOVÝMI KNEDLÍKY

JEHNĚČÍ KOTLETA S KUSKUSEM

JEHNĚČÍ KOTLETA S KUSKUSEM

JEHNĚČÍ KOLÍNKO SE ŠPENÁTEM

JEHNĚČÍ KOLÍNKO SE ŠPENÁTEM

JÁTROVÁ PAŠTIKA

JÁTROVÁ PAŠTIKA

HRUŠKOVÝ ZÁVIN S BRUSINKAMI, VLAŠSKÝMI OŘECHY A SKOŘICÍ

HRUŠKOVÝ ZÁVIN S BRUSINKAMI, VLAŠSKÝMI OŘECHY A SKOŘICÍ

HRUŠKOVÝ FRGÁL

HRUŠKOVÝ FRGÁL

HOVĚZÍ PLÁTKY

HOVĚZÍ PLÁTKY

HOVĚZÍ KLIŽKA NA VÍNĚ S DÝŇOVÝM RAGÚ

HOVĚZÍ KLIŽKA NA VÍNĚ S DÝŇOVÝM RAGÚ

HOUBOVÁ OMELETA

HOUBOVÁ OMELETA

GRILOVANÝ STEAK Z MLADÉHO HOVĚZÍHO MASA S VANILKOVÝM OLEJEM A CHŘESTO-MELOUNOVÝM SALÁTEM

GRILOVANÝ STEAK Z MLADÉHO HOVĚZÍHO MASA S VANILKOVÝM OLEJEM A CHŘESTO-MELOUNOVÝM SALÁTEM

FILET Z CANDÁTA S KŘUPAVÝMI SLANINOVÝMI LUPÍNKY NA PETRŽELOVÉM RIZOTU V BÍLÉ PETRŽELOVÉ OMÁČCE

FILET Z CANDÁTA S KŘUPAVÝMI SLANINOVÝMI LUPÍNKY NA PETRŽELOVÉM RIZOTU V BÍLÉ PETRŽELOVÉ OMÁČCE

DÝŇOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI

DÝŇOVÁ POLÉVKA S HOUBAMI

DOMÁCÍ TATARÁK

DOMÁCÍ TATARÁK

DOMÁCÍ PEČENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY

DOMÁCÍ PEČENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY

DOMÁCÍ MAJONÉZA

DOMÁCÍ MAJONÉZA

ČORBA

ČORBA

ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK S JAHODAMI A OŘECHY

ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK S JAHODAMI A OŘECHY

ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK Z KŘEHKÉHO TĚSTA (SPEKULATIUS) S PRAŽENÝMI KEŠU OŘECHY

ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK Z KŘEHKÉHO TĚSTA (SPEKULATIUS) S PRAŽENÝMI KEŠU OŘECHY

ČOKOLÁDOVO HRUŠKOVÝ DORT S KARDAMOMEM A SKOŘICOVOU DROBENKOU

ČOKOLÁDOVO HRUŠKOVÝ DORT S KARDAMOMEM A SKOŘICOVOU DROBENKOU

ČOKOLÁDOVÉ KOLÁČKY S MALINAMI A MANGOVÝM SORBETEM

ČOKOLÁDOVÉ KOLÁČKY S MALINAMI A MANGOVÝM SORBETEM

ČOČKOVÁ KARI POLÉVKA SE ŠPÍZEM Z CHŇÁPALA ČERVENÉHO

ČOČKOVÁ KARI POLÉVKA SE ŠPÍZEM Z CHŇÁPALA ČERVENÉHO

CUKETOVÁ POLÉVKA S MÁTOU

CUKETOVÁ POLÉVKA S MÁTOU

CUKETOVÁ BÁBOVKA

CUKETOVÁ BÁBOVKA

CIBULOVÁ PIZZA SE ŠPENÁTEM A CHILLI OLEJEM

CIBULOVÁ PIZZA SE ŠPENÁTEM A CHILLI OLEJEM

CIBULAČKA

CIBULAČKA

CARPACCIO Z UZENÉHO HUSÍHO PRSA S BEZINKOVÝM ŽELÉ A ČOČKOVÝM SALÁTEM

CARPACCIO Z UZENÉHO HUSÍHO PRSA S BEZINKOVÝM ŽELÉ A ČOČKOVÝM SALÁTEM

BYLINKOVÝ JEHNĚČÍ ŘÍZEK S OPEČENÝMI BRAMBORAMI

BYLINKOVÝ JEHNĚČÍ ŘÍZEK S OPEČENÝMI BRAMBORAMI

BRAMBOROVÝ SALÁT S RAJČATY A RUKOLOU

BRAMBOROVÝ SALÁT S RAJČATY A RUKOLOU

BRAMBOROVÝ SALÁT S OLEJEM

BRAMBOROVÝ SALÁT S OLEJEM

BOUBÍNSKÉ BRAMBORÁČKY

BOUBÍNSKÉ BRAMBORÁČKY

GRILOVANÁ KUŘECÍ PRSÍČKA V KAJENSKÉM OLEJI NA SALÁTU Z CUKROVÝCH LUSKŮ

GRILOVANÁ KUŘECÍ PRSÍČKA V KAJENSKÉM OLEJI NA SALÁTU Z CUKROVÝCH LUSKŮ