HOVĚZÍ PLÁTKY

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

  • 600 g hovězí špičky

  • 2 pórky

  • 250 g krémových žampiónů

  • 400 g mrkve

  • 1 kedluben

  • 5 lžic řepkového oleje

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

  • 4 cl brandy

  • 1/2 l masového vývaru

  • 200 g zakysané smetany

  • 3-4 lžíce ostré hořčice

  • 1 lžička citronové šťávy

  • případně petrželovou nať na posypání

POSTUP:

Maso nakrájíme na tenké proužky. Pórek nakrájíme na drobné kroužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev a kedlubnu oloupeme. Mrkev nakrájíme na tenké tyčinky, kedlubnu na úzké půlměsíčky.

Zahřejeme 3 lžíce řepkového olej a maso smažíme asi 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Zbylý olej rozehřejeme na smažení. Do pánve přidáme cibuli, houby a zeleninu a za stálého míchání osmahneme. Brandy, vývar, zakysanou smetanou a hořčici vmícháme a vše necháme asi 10 minut mírně povařit. Maso promícháme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Případně omyjeme petržel, osušíme, nasekáme a na závěr nasypeme na plátky. K tomu ochutnejte špecle.

Zdroj: http://www.ufop.de/