DOMÁCÍ TATARÁK

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

  • 300 g kvalitního syrového hovězího ze svíčkové, kýty nebo nízkého roštěnce

  • mořská sůl a čerstvý pepř

  • Tabasco omáčka

  • 2 žloutky

  • 2 lžíce na jemno posekané cibule

  • 2 lžíce petrželky posekané

  • pikantní dijonská hořčice

  • řepkový olej

  • citron nakrájený na plátky

  • kyselé okurky

  • Worcestershire omáčka

POSTUP:

Maso  očistíme od kůžičky, tuku a žilek. Pak nasekáme nožem tak, aby vznikla jemná masová kaše. Potom maso osolíme, opepříme, ochutíme Tabasco omáčkou, špetkou Kayánského pepře a vše rozdělíme na 2 porce. Z masa vytvarujeme bochánky a pomocí namočené lžíce do studené vody uděláme doprostřed důlky do kterých vložíme syrové žloutky nebo podáváme v malé mističce. Bochánky položíme doprostřed talířů a dokola na jejich okraj rozdělíme cibuli a kyselé okurky. Zvlášť podáváme citronové plátky, Worcerstershire omáčku, hořčici a řepkový olej.