JEHNĚČÍ KOTLETA S KUSKUSEM

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

  • 8 jehněčích kotlet

  • 2 citróny

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce dijónské hořčice s medem

  • snítka čerstvé máty

  • řepkový olej

  • 300 g kuskusu

  • 3 dl kuřecího vývaru

  • 1 lžička feferonkové pasty (harissa)

  • svazek jarní cibulky

  • 1 malá cuketka

  • sůl

  • pepř

POSTUP:

Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Otrháme snítku máty a lístky nasekáme nahrubo. Do misky dáme 6 lžic řepkového oleje, 2 lžíce dijónské hořčice a nasekanou mátu. Vše pečlivě promícháme. V takto připravené marinádě důkladně obalíme všechny kotletky a dáme, nejlépe přes noc, do chladu odležet. Kuskus osolíme, vmícháme do něj lžičku harissy a zalijeme vroucím kuřecím vývarem. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut stát. Mezitím si nakrájíme cuketku a bílou část jarních cibulek. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci řepkového oleje a cuketku i cibulku opečeme dozlatova. Poté vše přidáme ke kuskusu. Naložené kotletky dáme na gril a grilujeme na nepřímém žáru 10 až 12 minut. Hotové kotletky osolíme, opepříme a necháme cca 5 minut odpočinout. Podáváme s hotovým kuskusem a kouskem citrónu.