ČOKOLÁDOVÉ KOLÁČKY S MALINAMI A MANGOVÝM SORBETEM

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

SORBET:

  • 90 g cukru krupice
  • 70 ml vody
  • 15 g glukózového sirupu (k dostání v cukrárně)
  • 1 velké, zralé mango
  • 2 limetky, šťáva

MALINY

  • 400 g malin
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

KOLÁČKY:

  • 2 lžíce měkkého másla a trochu cukru do forem
  • 85 g čokolády (nejméně 70% kakaa)
  • 85 ml řepkového oleje
  • 3 vejce (M)
  • 1 vanilkový lusk, dřeň
  • 75 g cukru krupice
  • 2 špetky soli
  • 45 g mouky, typ 505
  • 1 lžička kakaového prášku

POSTUP:

Sorbet: Cukr, vodu a glukózový sirup vaříme 3 minuty, necháme vychladnout. Mango oloupeme a dužinu rozmačkáme, přepasírujeme přes jemné síto. Smícháme 40 ml limetkové šťávy se 175 ml vychlazeného sirupu a 250 g mangového pyré. Hmotu necháme asi 35 minut ve zmrzlinovači ztuhnout na krém.

Maliny: Ovoce přebereme, 20 bobulí odložíme. Zbývající maliny rozmačkáme s moučkovým cukrem a citronovou šťávou, případně propasírujeme.

Koláčky: Předehřejeme troubu na 200 ° C. Vymastíme máslem 4 formy na suflé, lehce pocukrujeme, rozpustíme v horké vodní lázni, promícháme s řepkový olejem. Vejce s vanilkovou dření, cukrem a solí vyšleháme v horké vodní lázni do pěny (cca 5 minut).

Vyjmeme nádobu z vodní lázně, hmotu z řepkového oleje, čokolády a mouky jemně, ale rychle vmícháme do vaječné směsi. Těsto rozdělíme do forem na suflé a dopékáme 7 až 8 minut v troubě. Koláčky podáváme posypané kakaem, s malinovým pyré a sorbetem, ozdobené malinami.

Zdroj: http://www.ufop.de/