BYLINKOVÝ JEHNĚČÍ ŘÍZEK S OPEČENÝMI BRAMBORAMI

 

INGREDIENCE PRO 4 PORCE 

BRAMBORY:

  • 750 g malých salátových brambor

  • 250 g žampionů

  • 6 lžic řepkového oleje

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

BRAMBORY:

  • 3 plátky toastového chleba
  • 4 lžíce nasekané meduňky
  • 5 lžic nasekané petrželky
  • 60 g strouhaného sýra gouda
  • 4 jehněčí řízky z roštěnce à asi 150 g
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice

POSTUP:

Brambory: Troubu předehřejeme na 200 °C. vaříme ve slupce asi 20 minut, oloupeme, rozčtvrtíme. Žampiony omyjeme, očistíme, každý pode velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
Brambory a houby osolíme, opepříme a s 5 lžícemi oleje pečeme na plechu v troubě asi 10 minut.

Maso: Z chleba odstraníme kůrku a rozemeleme v elektrickém drtiči. Dáme na plech a v předehřáté troubě opékáme asi 5 minut při 200 °C. Strouhanku vyndáme a nasypeme na talíř. Bylinky a sýr smícháme, jehněčí řízek omyjeme, osušíme, okořeníme a ve zbývajícím horkém řepkovém oleji asi 5 minut orestujeme. Vyjmeme, necháme mírně vychladnout. Potřeme hořčicí a obalíme ve strouhankové směsi, mírně na to přitlačíme. Poklademe na zeleninu a 2 – 3 minuty zapečeme.

Zdroj: http://www.ufop.de/