BOUBÍNSKÉ BRAMBORÁČKY

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

  • 1 kg brambor
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • sůl, máslo řepkový olej, drcený kmín
  • čerstvé houby
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička majoránky
  • 1 svazek česneku
POSTUP:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a přebytečnou vodu slijeme. Brambory přelijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, jemně krájené houby, sůl, majoránku, kmín, osmaženou cibuli a prolisovaný česnek. Na pánvi rozpálíme řepkový olej a sběračkou lijeme těsto. Tvarujeme do tenkých placiček, které pečeme prudce po obou stranách dozlatova.