HOUBOVÁ OMELETA

INGREDIENCE:

  • vajec

  • 250 g čerstvých hub

  • 2 jarní cibulky

  • řepkový olej

  • sůl a pepř na dochucení

  • pažitka a rajče k podávání

POSTUP:

Houby nakrájíme na plátky. Cibulku nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a prošleháme metlou. Na pánvi necháme rozehřát olej a zprudka na něm osmažíme polovinu hub. Přidáme polovinu cibulky a restujeme asi 4 minuty. Cca čtvrtinu hub odebereme a dáme stranou. Ostatní houby a cibulku na pánvičce zalijeme polovinou rozšlehaných vajec, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme ztuhnout. Omeletu přendáme na předehřátý talíř, posypeme odloženými houbami a přeložíme na polovinu. Stejný postup opakujeme i s druhou polovinou surovin. Podáváme ozdobené čerstvou pažitkou a plátkem
rajčete. Jako příloha se hodí rozpečená bageta.