CUKETOVÁ BÁBOVKA
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
-
200 g mladé cukety
-
150 g třtinového cukru
-
1 vejce
-
125 ml řepkového oleje
-
200 g hladké mouky
-
špetka soli
-
1/2 lžičky sody
-
1/4 lžičky prášku do pečiva
-
1 lžička mleté skořice
-
kůra z jednoho citrónu
-
vlašské ořechy
POSTUP:
Cuketu omyjeme a nastrouháme nadrobno. Ořechy nasekáme nahrubo. V míse promícháme cuketu, cukr, vejce a řepkový olej. Do druhé mísy prosejeme hladkou mouku se solí, sodou, práškem do pečiva a skořicí. Poté vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. Suchou směs smícháme s mokrou, přidáme ořechy nebo sušené ovoce a přelijeme do formy lehce vymazané řepkovým olejem. Formu neplníme až po okraj, bábovka při pečení zvětší svůj objem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 OC 45-50 minut, propečenost vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme lehce zchladnout, vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Vychladlou bábovku poprášíme cukrem moučkou a podáváme.