ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK S JAHODAMI A OŘECHY
INGREDIENCE PRO 1 PLECH
- 
1,5 hrnku cukru krupice
 - 
2 lžíce kakaa
 - 
2 ks vejce
 - 
3 hrnky hladké mouky
 - 
1 balíček prášeku do perníku
 - 
1 lžička mleté skořice
 - 
1,5 hrnku mléka
 - 
0,5 hrnku řepkového oleje
 - 
1 balení čokolády na vaření
 - 
1,5 hrnku vlaškých ořechů
 - 
několik jahod na ozdobení
 
			POSTUP:
Nejprve si nasekáme vlašské ořechy na malé kousky. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do perníku, kakao, mléko, vejce, mletou skořici, olej a část nasekaných ořechů. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Dobře promícháme a těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Perník pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 – 30 minut. Hotový perník poléváme čokoládovou polevou, posypeme zbylým množstvím ořechů a ozdobíme čerstvými jahodami.