ZPĚT NA RECEPTY

Recepty

Čokoládový perník s jahodami a ořechy

INGREDIENCE

1,5 hrnku cukru krupice
2 lžíce kakaa
2 ks vejce
3 hrnky hladké mouky
1 balíček prášeku do perníku
1 lžička mleté skořice
1,5 hrnku mléka
0,5 hrnku řepkového oleje
1 balení čokolády na vaření
1,5 hrnku vlaškých ořechů
několik jahod na ozdobení

PŘÍPRAVA

Nejprve si nasekáme vlašské ořechy na malé kousky. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do perníku, kakao, mléko, vejce, mletou skořici, olej a část nasekaných ořechů.  Troubu rozehřejeme na 180 °C. Dobře promícháme a těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Perník pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 – 30 minut. Hotový perník poléváme čokoládovou polevou, posypeme zbylým množstvím ořechů a ozdobíme čerstvými jahodami.

Dollarphotoclub_56068145

NAŠE HODNOCENÍ