RIZOTO S HRÁŠKEM A ŠPENÁTEM

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

  • 300 g lístků baby špenátu
  • 500 g mraženého hrášku
  • 300 g cukety
  • jedna cibule
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 200 g rýže na rizoto
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce másla
  • sůl a bílý pepř na dochucení.

POSTUP:

Špenát důkladně propláchneme a vhodíme do hrnce s vroucí vodou. Asi po 20 vteřinách vyndáme a prudce zchladíme ve studené vodě. Zcedíme, vymačkáme co nejvíce vody a nahrubo nakrájíme a poté ještě rozmixujeme najemno. Cuketu opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibuli do zlatova. Přidáme rýži a restujeme asi 5 minut. Pak přilijeme víno a dále restujeme, dokud se víno zcela nevypaří. Pak postupně přiléváme horký vývar, na mírném plameni vaříme rýži doměkka. Mezitím osmažíme cuketu na oleji. Když je rýže měkká, přidáme osmaženou cuketu a povolený hrášek a ještě 5 minut podusíme. Nakonec do rizota vmícháme špenátové pyré, zázvor a studené máslo. Dochutíme solí a pepřem.