HOUBOVÁ OMELETA

HOUBOVÁ OMELETA

HOUBOVÁ OMELETA INGREDIENCE: vajec 250 g čerstvých hub 2 jarní cibulky řepkový olej sůl a pepř na dochucení pažitka a rajče k podávání POSTUP: Houby nakrájíme na plátky. Cibulku nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a prošleháme metlou....
DOMÁCÍ PEČENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY

DOMÁCÍ PEČENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY

DOMÁCÍ PEČENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY INGREDIENCE: 5 velkých brambor řepkový olej mořská sůl koření dle chuti (kari, paprika, česnek,…) POSTUP: Nejprve rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Brambory neloupeme, proto je nutné je důkladně omýt. Poté krájíme na silnější...
BRAMBOROVÝ SALÁT S OLEJEM

BRAMBOROVÝ SALÁT S OLEJEM

BRAMBOROVÝ SALÁT S OLEJEM INGREDIENCE PRO 4 PORCE 1 ks cibule 1 sklenička zeleninové směsi Moravanka 2 ks vajíček 5 ks sladkokyselých okurek sůl, pepř, nálev, hořčice, řepkový olej POSTUP: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na...
BOUBÍNSKÉ BRAMBORÁČKY

BOUBÍNSKÉ BRAMBORÁČKY

BOUBÍNSKÉ BRAMBORÁČKY INGREDIENCE PRO 4 PORCE 1 kg brambor 1 hrnek mléka 1 hrnek hrubé mouky sůl, máslo řepkový olej, drcený kmín čerstvé houby 2 ks cibule 1 lžička majoránky 1 svazek česneku POSTUP: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout....