BRAMBOROVÝ SALÁT S OLEJEM

INGREDIENCE PRO 4 PORCE

  • 1 kg salátových brambor
  • 1/4 l vývaru
  • 8 lžic bílého vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • 400 g cherry rajčat
  • 50 g rukoly
  • 9 lžic řepkového oleje, lisovaného za studena
  • 30 g piniových oříšků
  • 1 svazek bazalky

POSTUP:

Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 20 až 25 minut. Oloupeme, nakrájíme na plátky. Zahřejeme vývar a polovinu octa. Česnek oloupeme, vylisujeme a přidáme do vývaru, osolíme a opepříme. Zalijeme brambory a necháme namočené asi 30 minut.

Rajčata omyjeme, rozpůlíme. Rukolu omyjeme, přebereme, osušíme a trochu natrháme. Oboje přidáme k bramborám. K tomu přimícháme zbývající ocet, sůl, pepř a za studena lisovaný řepkový olej. Dochutíme. Pražené piniové oříšky a nasekanou bazalku nasypeme na salát.

Zdroj: http://www.ufop.de/