Kapra smažte nejlépe na řepkovém oleji

Nasycené mastné kyseliny obsažené v živočišných tucích sice nejsou zdraví prospěšné, prospěšné jsou ty nenasycené z tuků rostlinných, ovšem ty mají nevýhodu, že jsou při vysokých teplotách poměrně nestabilní. Za velmi dobré smažící médium pro považuji řepkový olej...

Řepkový olej získal silnou podporu

Hluk, 21. listopadu 2012 – V České republice byl odstartován tříletý projekt na podporu řepkového oleje „Řepkový olej – olej nad zlato“, který se zaměří na vysvětlování výhod řepkového oleje pro potravinářské účely spotřebitelům. Na dnešním setkání pěstitelů a...

Řepkový olej – všestranný kuchyňský pomocník

Autor: Michal Nikodém -majitel kuchařské školy Ola Kala O řepkovém oleji se dá bez nadsázky říct, že je vhodný pro přípravu jakéhokoli pokrmu. Díky své neutrální chuti nepůsobí dominantním dojmem a pouze jedinečně doladí chuť hlavních ingrediencí. Řepkový olej se...