Řepkový olej má výborné složení mastných kyselin z hlediska výživy. Obsahuje z běžných olejů nejméně nasycených mastných kyselin, které v české populaci konzumujeme v nadbytku. Je dobrým zdrojem omega 3 mastných kyselin, kterých naopak máme nedostatek. Obsah omega 6 mastných kyselin máme ve stravě dostatek, ale tento příjem je třeba udržet, k čemuž řepkový olej přispívá.

Olivový olej prakticky neobsahuje omega 3 mastné kyseliny, ale jeho přínos ve výživě spočívá hlavně v obsahu antioxidantů. Na druhou stranu i řepkový olej obsahuje antioxidanty, zejména vitamin E, který je prospěšný pro správnou funkci očí a kůže.

Je správné, že se tyto přínosy olejů začínají objevovat i v různých populárních článcích na internetu:

https://zena.aktualne.cz/zdravi/jarni-unava/r~bedcbee2522611e998d70cc47ab5f122/