Česká televize vysílá sérii krátkých videí věnovaných různým druhům potravin. Pořad odlehčenou formou seznamuje diváky s jednotlivými potravinami, případně pokrmy. Rostlinným olejům byl věnován 65. díl. Na něj nás upozornil i jeden divák. V tomto díle se toho o olejích moc nedozvíme. Kromě toho, že po olejích můžeme uklouznout, že se používají na opalování a že se lijí do aut, je jedinou důležitou informací, že obsahují nenasycené mastné kyseliny (kromě olejů tropických) a že jsou zdravější než tuky živočišné. V závěru si hlavní protagonista pořadu Václav Kopta nechá poslat děti pro olivový olej do salátu a slunečnicový na smažení, přestože se slunečnicový olej na smažení příliš nehodí. O řepkovém oleji, který vykazuje lepší oxidační stabilitu, nebyla ani zmínka. Pocity z tohoto dílu byly skutečně rozpačité. 

Naštěstí byl rostlinným olejům věnován i následující 66. díl, který některé věci uvedl na pravou míru. Na smažení se nejlépe hodí olej řepkový a slunečnicový olej patří naopak mezi oleje, které se na smažení příliš nehodí. Problém je, že se každý díl u této série věnuje odlišným tématům. Divák není zvyklý, že by dva díly na sebe navazovaly. V 65. dílu by měla být alespoň odkaz, že se olejům bude věnovat i díl další. Musíme souhlasit s divákem, že 65. díl zhlédnutý samostatně příliš edukačně nepůsobí.