JEHNĚČÍ KOTLETA S KUSKUSEM
INGREDIENCE PRO 4 PORCE
- 
8 jehněčích kotlet 
- 
2 citróny 
- 
2 stroužky česneku 
- 
2 lžíce dijónské hořčice s medem 
- 
snítka čerstvé máty 
- 
řepkový olej 
- 
300 g kuskusu 
- 
3 dl kuřecího vývaru 
- 
1 lžička feferonkové pasty (harissa) 
- 
svazek jarní cibulky 
- 
1 malá cuketka 
- 
sůl 
- 
pepř 
 
			POSTUP:
Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Otrháme snítku máty a lístky nasekáme nahrubo. Do misky dáme 6 lžic řepkového oleje, 2 lžíce dijónské hořčice a nasekanou mátu. Vše pečlivě promícháme. V takto připravené marinádě důkladně obalíme všechny kotletky a dáme, nejlépe přes noc, do chladu odležet. Kuskus osolíme, vmícháme do něj lžičku harissy a zalijeme vroucím kuřecím vývarem. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut stát. Mezitím si nakrájíme cuketku a bílou část jarních cibulek. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci řepkového oleje a cuketku i cibulku opečeme dozlatova. Poté vše přidáme ke kuskusu. Naložené kotletky dáme na gril a grilujeme na nepřímém žáru 10 až 12 minut. Hotové kotletky osolíme, opepříme a necháme cca 5 minut odpočinout. Podáváme s hotovým kuskusem a kouskem citrónu.
 
					