ZPĚT NA RECEPTY

Recepty

Zdravé boloňské špagety

INGREDIENCE

2 lžíce řepkového oleje
1 cibule na kostičky
4 stroužky česneku
1 malá mrkev
1/4 celeru
500 g mletého hovězího masa
3 sušená rajčata
400 g konzervovaných rajčat
150 ml červeného vína
1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)
čerstvě mletý pepř a sůl
500 g celozrných špaget
parmezán dle chuti

PŘÍPRAVA

Připravíme si ingredience a na větší pánvy rozpálíme řepkový olej. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer.  Přibližně po pěti minutách přidáme hovězí maso. Nasekáme rajčata a přidáme je do směsi. Zalejeme vínem a přidáme sůl a pepř. Na mírném ohni vaříme 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidáme zmíněné bylinky. Během přípravy uvaříme těstoviny al dente. Na hovotový pokrm strouháme parmezán dle libosti.

Dollarphotoclub_78225724

NAŠE HODNOCENÍ