ZPĚT NA RECEPTY

Recepty

Velikonoční beránek

INGREDIENCE

2 hrnky celozrnné mouky
3 vejce
½ hrnku řepkového oleje
¾ hrnku přírodního cukru
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek mléka

PŘÍPRAVA

Vejce vyšleháme s cukrem dohladka. Přidáme mouku s kypřícím práškem, řepkový olej a podle hustoty těsta přiléváme mléko. Vše dobře promícháme. Do těsta můžeme dle chuti a fantazie přidat, co máme v beránkovi rádi: rozinky, mleté ořechy, vanilku, kandované ovoce atd. Celého beránka lze upéct i v tmavé variantě, pokud k mouce přidáme 3 lžíce kakaa. Formu na pečení beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, aby šel beránek dobře vyklopit. Pečeme v předehřáté troubě na 160 –180°C přibližně 40 minut. Vychladlého beránka můžeme ozdobit polevou, nalepit oči z mandlí nebo rozinek a kolem krku mu uvázat červenou mašli. Veselé Velikonoce!