ZPĚT NA RECEPTY

Recepty

Lasagne s tomatovou omáčkou

INGREDIENCE

řepkový olej
strouhanka
1 menší cibule
2 stroužky česneku
750 g mix vepřového a hovězího masa
250 g eidamu
250 g ricotty nebo měkkého tvarohu
200 ml smetany na vaření
1 velké vejce
15 plátků lasagní
200 g rajčatové omáčky
bazalka
tymián
4 lžíce strouhaného parmazánu

PŘÍPRAVA

Troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací nádobu vymažeme řepkovým olejem a vysypeme strouhankou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.  Na pánvi rozehřejeme řepkový olej, orestujeme na něm cibuli, maso, rajčata a podlijeme trochou vody, osolíme a podusíme. V míse promícháme ricottu se smetanou, vejcem a prolisovaným česnekem. V zapékací misce postupně vrstvíme plátky lasagní, špenátové směsi a sýra, poslední vrstvou by měli být lasagne. Přelijeme rajčatovou omáčkou s bylinkami, překryjeme alobalem a pečeme asi 60 minut ve vyhřáté troubě. Posledních 5-10 minut před dokončením lasagne odkryjeme, posypeme parmazánem a dopečeme. Podáváme podlité rajskou omáčkou.

FullSizeRender

NAŠE HODNOCENÍ