ZPĚT NA RECEPTY

Recepty

Kapr na víně se zeleninovými hranolkami

INGREDIENCE

1 filet z kapra
2 červené cibule
2 červené řepy
3 brambory
3 mrkve
2 kořenové petržele
½ celeru
anglická slanina
2 dl červeného vína
2 lžíce medu
hladká mouka
6 lžic řepkového oleje
snítka rozmarýnu
tymiánu
šalvěje
drcený kmín
sůl

PŘÍPRAVA

Brambory, řepu a kořenovou zeleninu nakrájíme na hranolky. 1 cibuli nakrájíme na měsíčky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a zakápneme lžící řepkového oleje. Směs důkladně promícháme a vyklopíme na plech. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut. Z filetu kapra vytaháme pinzetou velké kosti. Pak maso opatrně nařízneme vždy po 2-3 mm tak, abychom narušili drobné kůstky, ale neprořízli kůži. Drobné kousky kůstek pak při konzumaci ani nezaznamenáme. Takto připravený filet rozdělíme na 4 porce, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme opět na měsíčky. Kapra mírně obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozpáleného řepkového oleje (5 lžic). Porce dáváme na pánev nejprve kůží nahoru, aby se maso nekroutilo. Necháme propéct a otočíme. Hotové kousky ryb dáme stranou, slijeme přebytečný olej a na tu samou pánev dáme nakrájenou cibuli a slaninu nakrájenou na proužky. Restujeme asi 3 minuty. Poté přidáme bylinky a med. Krátce orestujeme a zalijeme červeným vínem. Za stálého míchání necháme provařit, dokud omáčka mírně nezhoustne. Dochutíme solí a medem. Vrátíme na pánev kapra a vše společně prohřejeme. Podáváme se zeleninovými hranolkami.

kapr_na_vine

NAŠE HODNOCENÍ