ZPĚT NA RECEPTY

Recepty

Domácí pečené bramborové lupínky

INGREDIENCE

5 velkých brambor
řepkový olej
mořská sůl
koření dle chuti (kari, paprika, česnek,...)

PŘÍPRAVA

Nejprve rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Brambory neloupeme, proto je nutné je důkladně omýt. Poté krájíme na silnější plátky, které hned vkládáme do studené vody, abychom je zbavili zbytečného škrobu. Po důkladném propláchnutí, důkladně osušíme, potřeme řepkovým olejem a osolíme.  Skládáme pravidelně na plech s připraveným pečícím papírem. Po 20 minutách okořeníme dle chuti a pečeme do zlatova cca dalších 10 minut. Po pečení se brambory scvrknou, proto doporučujeme krájet na větší plátky a připravit si větší množství, než se zdá dostačující v syrovém stavu. K brambůrkám můžete podávat například domácí majonézu z minulého receptu.

 

Dollarphotoclub_67395385

NAŠE HODNOCENÍ