ZPĚT NA O OLEJI

O oleji

Jak poznáme kvalitu? TUKY a OLEJE

Řepkový olej – řepka olejka je typickou olejninou mírného pásma. V České republice se pěstuje na největší rozloze. Z hlediska složení převažuje kyselina olejová (mononenasycená mastná kyselina), cca 60 %. Řepkový olej obsahuje cca 10 % kyseliny linolenové z řady omega 3, a proto patří mezi nejlepší zdroje ve stravě těchto obecně nedostatkových mastných kyselin. Obsah nasycených mastných kyselin v řepkovém oleji je nejnižší z běžných olejů na trhu. Proto je z hlediska celkového složení mastných kyselin považován odborníky na výživu za jeden z nejlepších komerčně dostupných olejů.

Více informací o tucích a olejích získáte v brožuře: Jak poznáme kvalitu? TUKY a OLEJE
http://konzument.cz/users/publications/4-publikace/130-tuky-a-oleje.pdf