Setkání s novináři

Pozvánka

na tiskové setkání

Tuky v různých etapách lidského života

 

V různých etapách našeho života se diametrálně liší náš životní styl a s tím i nutriční potřeby. Tuky však hrají zásadní roli vždy. Tuky jsou základní živina, bez které se neobejdeme. Při nadměrné konzumaci naopak riziková potravina.

Jak tuky ovlivňují zdravý průběh těhotenství?  Kterými tuky zakládáme dětem na problémy ještě před jejich narozením? Mohou tuky ovlivnit inteligenci a chování? Proč je tak důležité v dnešní blahobytné době sedavých zaměstnání neodkládat změny v životním stylu až na střední věk? Jak se ve stáří vyhnout podvýživě?

Na tyto a další dotazy Vám chceme odpovědět na tiskovém setkání, konaném v rámci projektu „Řepkový olej – olej nad zlato“.

Na setkání s Vámi se těší:

RNDr. Pavel Suchánek

Laboratoř pro výzkum aterosklerózy, IKEM

 

Bc. Tamara Starnovská

Vrchní nutriční terapeutka, Thomayerova nemocnice

 

Věra Boháčová, DiS.

Nutriční terapeutka, Fórum zdravé výživy

 

 

Kdy:                                      v úterý 27. ledna 2015

V kolik:                                 od 9 hodin

Kde:                                      Restaurace Suterén, Masarykovo nábřeží 234/26, Praha 1

 

 

Svou účast potvrďte, prosím, agentuře Quent s.r.o.,

Lence Novákové, lenka.novakova@quent.cz , 602 193 494

Fotogalerii ze setkání si můžete prohédnout ZDE


Pozvánka

na tiskové setkání

Tuky pod drobnohledem

Tuky jsou dlouhodobě nejdiskutovanější základní živinou a přitahují velkou pozornost odborníků i spotřebitelů. Je to dáno tím, že na jedné straně se bez nich neobejdeme, na druhé straně přináší jejich nadměrná konzumace zvýšené riziko řady závažných onemocnění. Proto se objevují stále nová, více či méně vědecky podložená doporučení k jejich výběru a používání. Ale kdo se v nich má vyznat?

Tuková alchymie je pěkně složitá. Pokud chceme vybrat správný tuk, je nutné vzít v úvahu celou řadu kritérií – složení tuku a jeho vliv na naši vitalitu, vhodnost použití do konkrétního receptu či kuchařského postupu a v neposlední řadě cenu.

Nakoupili jsme proto nejvíce používané tuky a oleje, ale i ty, které jsou nejčastěji diskutované (jedněmi propagované, jinými zatracované). V laboratořích VŠCHT jsme prověřili jejich složení a posoudili vliv na naši vitalitu. Ve spolupráci s kuchařem jsme všechny vzorky ochutnali a doporučili nejvhodnější kuchyňské využití. V potaz jsme vzali též cenu a informace, které jsme našli na obalech. Na základě všech těchto kritérií jsme sestavili žebříček, který Vám představíme na tiskové konferenci.

Na setkání s Vámi se těší:

Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT

RNDr. Pavel Suchánek
Laboratoř pro výzkum aterosklerózy, IKEM

Michal Nikodem
Kuchařská škola Ola Kala

Kdy: ve úterý 18. března
V kolik: od 10 hodin
Kde: Galerie Louvre, Národní 22, Praha 1

Oficiální pozvánka ke stažení zde: Pozvánka

 

Svou účast potvrďte, prosím agentuře Quent s.r.o.,

Mileně Holoubkové, milena.holoubkova@quent.cz, 777 126 704

logo Evropské unie, SZIF a ministerstvo zemědělství

Kampaň financovaná z prostředků Evropské unie a České republiky